biologisch katoen


 
Duurzame productie 
De kleding van Daddy Proof® Kids Wear is gemaakt volgens een van de strengste standaarden voor biologische kleding. De biologische certificering van onze kleding waarborgt niet alleen dat onze items worden geproduceerd zonder gebruik te maken van chemicaliën, het is ook de garantie dat wij als merk duurzaam en onder sociaal goede omstandigheden produceren om ons steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Wat zijn de voordelen van biologisch katoen? 

De voordelen van ons biologisch gecertificeerde katoen;
  • Beter voor het milieu: tijdens het verbouwen van katoen wordt er geen gebruik gemaakt van chemische middelen.
  • Geen resten van giftige stoffen in de kleding: dit is beter voor baby’s en kinderen. Het immuunsysteem is nog onvolgroeid, waardoor zij gevoeliger zijn voor allergieën en eczeem.
  • Naleving van sociale criteria: bij de katoenteelt en de verwerking tot stof, zoals een verbod op kinderarbeid, eerlijk loon en een goede werkomgeving.
  • Het zit comfortabeler: het voelt zachter aan en het ademt beter dan traditioneel katoen. Ook ruikt het lekkerder omdat het niet is geproduceerd met formaldehyde (giftige stof die samen met chloor bij gewoon katoen gebruikt wordt voor de bewerking en het bleken van katoen).

Alle kleding van Daddy Proof ® Kids Wear is gemaakt van biologisch katoen. Hierdoor zitten de kleren nog lekkerder!